Message d'erreur

Deprecated function : The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls dans menu_set_active_trail() (ligne 2405 dans /home/philippejadin/www/lecodes.be/drupal/includes/menu.inc).

HET POSTSORTERRCENTRIM AAN BRUSSEL-ZUID STAAT AL 20 JAAR LEEG !

Ons comité strijdt al heel lang tegen leegstaande woningen en gebouwen en maakt er iedere twee jaar een oplijsting van.
Daarom staat de CODES volledig achter de petitie die een bewonerscomité heeft gelanceerd :

« Brussel-Zuid : het station van de schande »

In het oorspronkelijk richtplan van het Zuidstation van 2016 moest dit gebouw de administratie van de NMBS onderbrengen.

Al bijna twintig jaar staan het gebouw, waar vroeger het postsorteercentrum gevestigd was, er verlaten bij.

In deze tijd, waarin de huisvestingscrisis  zo manifest is, is het onbegrijpelijk dat de overheden geen maatregelen nemen tegen de eigenaars om de
duizenden vierkante meter ter beschikking stellen voor de huurmarkt.

Het Zuidstation is een knooppunt in onze hoofdstad. Het geeft op dit moment het beeld van een vuile , onveilige weinig aantrekkelijke stad.

Wordt het niet hoog tijd om daar verandering in te brengen ?
Geef aan het Zuidstation terug haar vroegere karakter en maak van het voormalige postkantoor een aantrekkelijke plaats door er ruimtes voor kantoren, verenigingen, handelszaken en waarom niet huisvesting van te maken.

Het zou interessant zijn om er  huisvesting van te maken, het aantal transitwoningen uit te breiden, er een onthaalcentrum voor nieuwkomers van te maken.

Het stedelijk renovatiecontract gaat binnenkort in de buurt van start.  Zou het niet goed zijn dat alle protagonisten en eigenaars van het architeuraal patrimonium ervan profiteren om dit te renoveren en terug leven te brengen in de Fonsnylaan?

Laten we van de stationsbuurt een toffe buurt maken !

 

Type de document: